v>

Friday, June 19, 2009

aku excident arini

td lps je aku wt en3 first time aku exidant...aku trus kuar rht...arini kn hari jumaat...kul 12.15 tgh ari dh rehat...so aku pn trus ar blah...nk blik umh ,smbhyg kt masjid area rmah aku...bkn xsmbhyg tau...aku blik sbb mase rehat lme..smpi kul 2.45 ptg...sbb 2 aku blik dulu...mase aku on the way nk blik,aku exident...aku langgar blkg kereta myvi....aku xluka teruk ar.cuma lutut ngan jari kelingking aku jer...motor aku je yg truk...huhuhu...krete 2 lg truk sbb bumper dia hampir nk gugur,lampu signal blkg pcah...kjadian ni berlaku kt roundbout nk g UKM...aku ikut blkg krete myvi ni...mase kt roundbout 2 krete 2 mcm dzh nk pusing roundbout 2 tp tiba2 dia stop...aku pn brek ar...tp still xberhenti sbb tayar aku menjajar....aku pn langgar ar myvi 2aku tercampak kt tepi jalan..motor aku plak berpusing dua kali...sedihnyee...mula2 aku igt nk mntak gantirugi kt krete 2...tp skali pompuan yg kuar,makcik plak 2..aku tgok dia tergamam je...dia sruh aku g klinik...tp aku ckp,xpelh sbb aku rse yg aku ni x teruk...dia amik no tepon aku...aku pn cian gak kt makcik 2...xpelh,xjd nk mntak ganti rugi sbb krete dia pn truk gak..so aku pn trus ar blik...smpi umah..lutut aku ngan jari kelingking aku berdenyut2....mungkin sbb terseliuh...jd aku x pg ar smbhyg jumaat...aku tido je sbb kaki aku sakit sgt...bgun tido,aku rse kaki aku sengal2...aku trus siap2 utk g opis...smpi opis aku mntak izin kuar utk repair motor aku...kupak lg duit aku...huhuhuhu...motor...i LOVE u...

4 orang tolong komen:

cathenclox said...

wa....xg smyg jumaat!!! amacam? da sehat ke lutut ngan jari kelingking? hehe

sciatic said...

ayoyo...
tula len kali jgn wat n3 sal excdnt lg..
huhu

I n n z said...

bhya penangan n3 neyh
:)
semoga cepat sehat

Are'Ja_(",) said...

Huuuhu..ciann die.humm bersabar lah..dugaan tu..adalah ikmah disebaliknya..nasib awk beralah..mahal jugak nak baik bumper myvi tu..ekeke..motor awk pun same..so lepas ni berhati2 lah dijalan raya k..

Post a Comment