v>

Monday, May 4, 2009

aktiviti mse cuti 3 hari

cti hari pekerja tmbh sabtu ngan ahad....agak lme ar cti 2...aku ni ble cti lme2 xtau plak nk wt ape...ble time kje, cbuk plak tggu hari nk cti...urm.. mcm2 ar....2 lh manusia..jarang sgt nk bersyukur...termasuk ar korang...klu de kne mngena ngan korang ar...klu x jgn trase plak eh..hehehe

hari jumaat.....
pg 2 aku bngun kul 9 am,aku x g mne2 pg 2.sbb pk tgh ari nnti nk g smbhyg jumaat,jd aku ddk kt umah je ar...aku bersih kn kawasan umah,kemas bilik aku yg dh mcm sarang tikus 2...bilik bujang biase ar jarangnye nk nmpk kemas....dh siap smua kje aku baring2 kt ruang tamu smpi ar tgh ari....pas2 g slt jumaat....pas smbhyg,member aku datang umah,ajak aku g mancing kt sungai....sungai 2 dkt je ngan umh aku.akupn xtolak ar sbb akupn dh lme x g mncing ni ..jd kteorg grak g mncing dlm kul 3 lbih ar...time 2 mmg panas trik...pekej menghitamkn kulit...hehehe...smpi je kteorgpn melabuhkan ar pncing msing2...lme gak tggu,dlm 40 minit...pas2 melekat ar seko ikan...kecik je..huhuhu..pas 2 ikn pn mkin galak ar mkn...tp lme gak nk tggu 2...kul 6 kteorg blik ...dpt ar 6 ekor ikn jer 2 pn dpt yg kcik2 jer....yg pnting aku dpt hilangkn gian nk mncing....lg 1 kteorg msing2 blik dgn wajah yg baru....hehehe kt bwh ni adlh antara gmbr2 yg dpt aku amik...


ni sbhgian gmbr kteorg dgn tngkapan yg xseberape besar ( kecik jer )

hari sabtu....

aku bngun lwt ckit...dkt kul 11 bru bngun tdo sbb mlm smlm aku kuar lpak2 ngan member aku...kul 4 bru blik umh...2 yg bngun lmbt..huhuhu...xpe ar bgun lmbt sbb smu kje aku dh wt smlm....hehehe,ari ni aku ngan awek aku dh plan nk kuar....kteorg cadang nk lpak the mines...sje nk jln2...nk shopping duit xde..huhuhhu....aku ni boros sikit...time gaji blanje xingt langsung...nk tggu gji, lmbt lg...huhuhu..tpakse ar korek duit simpanan utk wt blanje nnti...urmm..kteorg grak lps zohor...kteorg cme ronda2 je kt sne...de ar bli brg ckit,2 pn yg murah2 jer..bajek2 ckit.klu ikutkn hti byk bende yg aku berkenen... gaji nnti aku nk bli smua bende yg aku bekenan tgok mse ronda2 2.... kau tggulh the maines.......
pas g the mines kte org lpk plak kt taman wetland kt putrajaya...best gak ar lpk c2....sunyi dn nyaman tp ade ar terdengar suara2 yg sumbang dtg kt tlinga kteorg...cm suar mahluk besar,,kahkahkah...kteorg abaikn je suara 2 sbb 2 xpnting...kteorg dtg cme nk lpk2 ngan rht...bkn nk kacau diapn...hehe..tp mmg aku btul2 xpuas hti ar dgn bunyi 2 sbb bnyi 2 mmg mengganggu perkelahan kteorg kt tmn 2...lps lpk kt tmn kteorg naik menara dia plak...xde ar tggi sgt...view dia pn kureng ar...tp kre best ar jgak...

ni gmbr kt dlm the mines...kt blkg kteorg 2 ade skumpulan kaum2 ibu berbangsa cina sdang menari...best gak tgok diaorg...teratur je tarian diaorg

ni ar brg yg kteorg bli mse kt the mines .....bli keycain ngan ank patung

ni mse kt tmn wetland...redup je kt c2 cme hati je pns ckit.....spe ar yg main sound jauh2 2...klu aku jmpe mmg aku mark mke dia

ni mse kt atas menara..


posing baek pnye...cm lambang kappa

part time kje tukang sapu kt menara wetland

hari ahad.....

hri ni aku bngun kul 10 pg..pg ni aku tlg mk aku potong ayam..mk aku ckp arini dia mls nk msk...so spe nk mkn dia msk sndri...jd aku potong ar aym...aku nk wt ayam goreng tepung...msk simple2 je...jnji knyang....dh siap msak akupn mkn 1 famly...best gak skali skala mkn sme2....aku xmkn nsi pn cme ratah ayam 2 je...2 pn dh kenyang giler..rse cm nk mletop je prut ni...pas mkn,aku g bsuh motor aku...time tgh rajin ni,mcm2 ar aku nk wt....2 pn bsuh cicai2 jer sbb aku nk kjar mse...aku nk kuar ngan awek aku kul 5...siap bsuh dlm kul 2...pas 2 rse ltih ar plak jd akupn tido ar kjap sbb nk tggu kul 5 lmbt lg....


bersih ar ckit mto aku....dh lme aku xbsuh mto ni sbb cuace xmenentu je...

ptg 2 kul 5 aku kuar...hehehe tlajak tdo...aku g amik awek aku kt umah dia...pas 2 kte org g lpak kt tasik cempaka bangi....sje tgok org g jogging,sambil 2 tgok org memancing....dh dkt maghrib kteorg blah...sggh kdai mkn...name kdai 2 salathai .teorg order nsi kosong,sup tulang,telur dadar ngan smbal blacan...mnum..air sirap ngan klapa...hehehe...sedappp...

sedapnye air klape 2...nk...ckit..hehehe


urmm....rse cm lapar ar plak ble tgok gmbr ni...huhuhu


5 orang tolong komen:

didi-aNNa said...

lor..
ingatkan aken tu name pempuan td..
hahahaha..
manyak seksi wooo..;p

selamat hari senin, yer..

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.aurat2 :P

aken_surf said...

sori eh ;pe ar nk pkai bju...lg 1 tkut klit belang2

aken_surf said...

huhuhu,sje je amik nme aken 2...jgn tgok gmbr 2 lme2...mlu...

CaPiQa said...

meh sini capiqa plak nak komen ttg kejadian hari sabtu:

pertama:
eh, yg sebelah kiri jerry tu cam same jek ngan yg kte ade. huhu..

kedua:
apekah subjek yg di'sound' tu? nak tauuu~~~

ketiga:
pic tukang sapu part time kat atas menara tu seswai sgt. ade bakat! haha..

Post a Comment